Det er bedst og sundest at holde sig fra fermenteret mad- så som leverpostej, ketchup, spegepølse, rullepølse, skinke mm. Da det er fyldt med tilsætningsstoffer, salt og sukker. Ja der er nemlig sukker i den færdiglavet leverpostej og ketchup- ja for den sags skyld også i mayonaise, remoulade og rugbrød.
Højt saltindtag giver forhøjet blodtryk og for meget sukker giver diabetes (sammen med formeget fedt og forlidt motion).
Derfor gør vi det at vi laver det selv. Det kan vi gøre fordi jeg arbejder i hjemmet og sørger for at familien får den sundeste mad. Ja så smager det altså også meget bedre.
Lige for tiden har vi følgende pålæg i spisekammeret.
- bøf
- kartofler
- krebinetter
- hjemmelavet spegepølse
- hjemmelavet leverpostj
- hjemmelavet marineret sild
- ost (købt)
- æg
- hjemmelavet mayonaise
Det meste af det er rester fra vores aftensmad, mens andet er noget vi har lavet. Dette gælder også de marineret sild og leverpostejen.
Hvad der er endnu bedre er at leverpostejen lavet af lever fra vores grise.
æggene er fra eget avl.
Vi spare mange penge ved at leve på den måde vi gør.
Det er min forhåbning at læserne kan bruge nogle af mine spareråd som inspirationskilde der luner lidt i pengepungen.
Om vinteren køber vi ikke agurker og tomater, da de er importeret (vi køber kun lokale vare) og er ikke en naturlig del af vores kost på disse bredegrader på denne årstid. Dog ved jeg at der er mange steder der dyrkes tomater og agurker i drivhusi Danmark. Men igen det er ikke normalt og derfor har vi det ikke i vores husholdning. Om sommeren dyrker vi det selv, og endda så rigeligt at vi har til tomatsuppe og ketchup hele vinteren.
0 kommentarer