Reperation af tøj

af jul 31, 2024Fremhævede indlæg, Håndarbejde1 Kommentar

Det er ikke nogen hemmelighed at vores forbrug af tøj, generelt set, er steget voldsomt de seneste år.

Vi er blevet en brug – og –  smid – væk- kultur. Det er som følge af at der er kommet mange flere penge i blandt folk og at tøj er blevet esktremt billigt at fremstille.

Tøjet er blevet billigere fordi det bliver produceret i østen hvor lønningerne er lavere end her. Samtidig er kvaliteten blevet meget forringet, hvilket betyder at tøjet ikke holder så længe som det gjorde førhen.

Vi her på Egegaarden har aldrig fulgt med den der brug- og – smid- væk- bølge. Vi har prioriteret anderledes. Mode har i de seneste mange år ikke interesseret os besynderligt meget, men vi går op i at vi er pæne og rene når vi skal ud.

Samtidig med at forbruget af tøj er steget, er kvaliteten dersværre bleve dårligere. Det er ikke alene tøjet der er blevet af ringere kvalitet. Det er garn og andre symaterialer også.

Når man anvender dårlige materialer i tekstilfabrikationen, giver det sig selv at resultatet også bliver derefter.

Sy om og reperere

Det tøj vi har, passer vi på. Når det går i stykker bliver det repereret.

Her på gården bliver hoserne stoppet. Det gør de fordi jeg har brugt tid og penge på at strikke dem, og derfor bliver de ikke bare smidt ud.

Om hoserne er meget slidte og forstoppet, klipper jeg foden af og giver dem en ny fod. Dog kan jeg også finde på at bruge hoseskaftet til at sy i en frakke der er blevet for kort på ærmerne, eller måske endda strikke en vante på. Det giver en vante med et godt langt stykke som går op på armen. Det luner så godt og gør at vinden ikke trænger op ad armen.

1 Kommentar

  1. Winnie Brøndel

    Hej husmoder 😉
    Det er lige sådan tingene skal “kringles”, hvis verden skal bestå. Og vi ikke skal løbe hurtigere og hurtigere i hamsterhjulet.
    For ikke at huske på vores naturressourcer, vi skal væk fra brug og smid væk kulturen !!!!

    Mange hilsner herfra
    Winnie

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere