Det er efterår, det kan vi ikke komme uden om, og træerne bugner med æbler og meget andet frugt. Men i det her indlæg er det æblerne der er sagens kerne.
Forrig søndag havde vi arrangement på gården for offentligheden. Blandt mange ting, mostede vi de første æbler. Det blev til omkring 70 liter.
Forleden fortsatte vi og det blev til 50 liter. Nu er den ene fryser fyldt med den dejligste most, som i kan tage af i løbet af vinteren.
Dog har sætter vi lidt ned vores vejbod hvor forbipasserende kan købe lidt af den.
Den most vi laver smage som most skal smage, nemlig som den gjorde i min barndom.
Mange omtaler i dag æblemost som værende saft. Det har intet med saft at gøre. Saft det koger man mens most er friskpresset frugt.
Nu er tiden kommet til at vi skal smage på de lækre og sunde moster, som vi har lavet af forskellige æbler.
Vi har i mange år mostet
Det er lidt sjovt at mange nu gør alle de ting som vi har gjort i mange mange år.
Dengang blev der grinet lidt af os, og set på os sådan nærmest lidt overbærende.
Efter krisen er det som at bøtten er vendt og ingen ser længere skævt til os. Næ de kommer tvært imod og beder om råd og vejledning.
Ja ja vi er gået fra at være landsbytosserne, til at være hipt og in. Det syntes vi bestemt er sjovt.
Nu moster nærmest gud og hver mand deres æbler og ser ikke længere ned på os.
Mange mennesker har også fundet ud af at den hjemmelavet most er bare bedre end den man kan købe i butikkerne.
Vi har her på gården helt styr på hvormeget vi selv bruger. Det der er svært at vide er hvormange der kommer forbi vores lille vejbod for at købe lidt af de skønne moster. Men i år har vi altså over 100 liter gammeldags æblemost, så mon ikke det rækker.
Det var ordene for nu. Vi siger skål, og uhhmmm
0 kommentarer