I weekenden kom Minna Rosa forbi – hun ville være sammen med sin morfar og mormor. Det er så dejligt når vores børnebørn kommer forbi bare fordi de har lyst og ikke kun når de skal passes. Det sætter vi stor pris på, og så er det jo også en ære at de vil være sammen med os.
Når vores børnebørn kommer forbi, er det ikke sådan at vi sidder og underholder dem. Vi har jo dog vores arbejde at passe, og til det må de være med. Alternativet er at de må underholde sig selv, hvilket de ikke finder svært her hos os. Det skal lige siges at vi ikke har TV kanaler, så den form for underholdning er udelukket.
Vi laver leverpostej
I søndags var det så at jeg var løbet tør for leverpostej og der skulle laves nye forsyninger til familien.
Minna Rosa, som jo var på visit ville gerne være med. Minna har ofte været med til at lave leverpostej, så hun er en erfaren assistent.
Da vores postej er rigtig god syntes vi, at I fortjener at få opskriften.
500 gr. lever
2 æg
300 gr. hakket løg
250 gr. spæk
4 ansjosfiletter
½ tsk. allehånde
salt og peber (smag til)
jævning
5 dl. sødmølk
60 gr. mel
Arbejdsgang
Hak lever, løg, ansjoser og spæk i kødhakkeren.
tilsæt allehånde , salt og peber.
Ælt massen godt sammen.
Kom lidt af mælken i en meljævner og ryst det godt så der ikke dannes klumper. Varm resten af mælken op og tilsæt jævningen. Nå det er godt tykt hældes jævningen i levermassen og der æltes godt til jævningen er fordelt.
Kom dejen i nogle ildfaste skåle og bag dem i ovnen ved middelvarme til de er gennembagte.
TIP:
- leverpostejen er gennembagt når de er revnet i toppen og det ikke bopler med kødsaft foroven.
- Hvis leverpostejen skal fryses er det bedst før den bliver bagt. Postejen kan godt blive grynet hvis den fryses efter den er bagt.
- Der kan tilsættes urter fra haven, hvis man er frisk på at få lidt vitaminer ind den vej. Det hænder at jeg tilsætter ramsløg.
Ønsker man mere viden om vores postej er man velkommen til at spørge Minna Rosa under kommentarer her på siden.
Lektierlæsning og leverpostej
Minna Rosa har som opgave fra skolen, at de skal skrive dagbog. Derfor måtte dagbogen for i søndags handle om det at lave leverpostej på gammeldags manér.
Vi havde en hyggelig og dejlig dag hvor vi sammen fik lidt fra hånden
0 kommentarer