Solbærsaften blev som vanen tro rigtig god.
Det er meget nemt at lave solbærsaft, og hengemme den til vinteren.
ud af 2 kg. bær fik jeg lidt over 3 ½ liter saft.
Her får du den opskrift jeg bruger.
2 kg. bær
ca. 700 gr. sukker (eller efter smag)
1 l. vand
Arbejdsgang
skyld og rens bærerne grundigt og tag de dårlige bær fra sammen med blade og andet snavs.
kom bærerne i en gryde og kog dem i vandet til de er godt udkogte.
si saften fra.
Kog saften op sammen med sukkeret.
Hæld straks saften på rengjorte og skoldet flasker.
Gør låget på flasken fugtig og kom lidt sukker på.
Luk flasken godt til.
Det hårde og ubamhjertige testpanel godkendte saften, straks efter den var blevet kold.
De ser nu meget tilfredse ud og de ville gerne have mere. Det må siges at være et godt tegn.
Nu kan vi i løbet af vinteren servere sund saft for vores børnebørn.
Hvor meget vand kommes der i
Kære Lena
Det er så godt med vågne læsere- tænk jeg har glemt at skrive hvormaget vand jeg har brugt. Der er da vidst en der har haft travlt- jeg beklager.
Jeg har brugt 1 liter vand.
Håber du får lavet en dejlig saft, som kan hengemmes.
Tak for din vågenhed, og spørg gerne igen.
Du er også velkommen til at skrive om du ser andre fejl og mangler.
De bedste hilsner
Husmoderen Berit