Solbærsaft

af jul 4, 2023Fremhævede indlæg2 Kommentarer

Solbærsaften blev som vanen tro rigtig god.

Det er meget nemt at lave solbærsaft, og hengemme den til vinteren.

ud af 2 kg. bær fik jeg lidt over 3 ½ liter saft.

Her får du den opskrift jeg bruger.

2 kg. bær

ca. 700 gr. sukker (eller efter smag)

1 l. vand

 

Arbejdsgang

skyld og rens bærerne grundigt og tag de dårlige bær fra sammen med blade og andet snavs.

kom bærerne i en gryde og kog dem i vandet til de er godt udkogte.

si saften fra.

Kog saften op sammen med sukkeret.

Hæld straks saften på rengjorte og skoldet flasker.

Gør låget på flasken fugtig og kom lidt sukker på.

Luk flasken godt til.

Det hårde og ubamhjertige testpanel godkendte saften, straks efter den var blevet kold.

De ser nu meget tilfredse ud og de ville gerne have mere. Det må siges at være et godt tegn.

Nu kan vi i løbet af vinteren servere sund saft for vores børnebørn.

2 Kommentarer

  1. Lena

    Hvor meget vand kommes der i

    Svar
    • Husmoderen

      Kære Lena

      Det er så godt med vågne læsere- tænk jeg har glemt at skrive hvormaget vand jeg har brugt. Der er da vidst en der har haft travlt- jeg beklager.

      Jeg har brugt 1 liter vand.

      Håber du får lavet en dejlig saft, som kan hengemmes.
      Tak for din vågenhed, og spørg gerne igen.

      Du er også velkommen til at skrive om du ser andre fejl og mangler.

      De bedste hilsner
      Husmoderen Berit

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere