Jeg ved at jeg for nogle år tilbage har lagt en opskrift med lavendelboller her på bloggen. Dog syntes jeg forleden at jeg ville prøve at lave lidt om på den.
Udfaldet blev lige så godt som de forrige boller. ja de blev så gode at jeg tænker andre skal have muligheden for at prøve.
Lavendelboller
3 dl. mælk (+ 1 spsk. til pensling)
3 æg (et tages fra til pensling)
50 gr. gær
100 gr. smør
1 spsk. sukker
1 knivspids salt
2 spsk. groft rugmel
1 lille håndfuld friske lavendelblomster
hvedemel til dejen slipper og er glat
Arbejdsgang:
Hak lavendelblomsterne fint
Lun mælk og smør i en gryde. Smuldre gær i en bageskål og tilsæt sukker, salt, æg. kom den lune mælk med smøret i bageskålen, og rør let.
Lad dejen hvile i 20 min.
Rugmel tilsættes. Rør rundt med let hånd til rugmelet er opløst.
Ælt nu hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er blød og ikke klistre.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur
Tril dejen til en lang pølse og skær passende stykker og form til boller.
Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.
pisk 1 æg med 1 spsk. mælk til pensling
pensel bollerne.
Bag ved 175 grader i ca. 20 min. til de er lysebrune i toppen (ingen varmluft- det udtørre dejen).
Bollerne er fryseegnet.
OBS mine boller er bagt ibrændekomfuret, da vi ikke har andre muligheder
De er bagt ved jævn varme. Komfuret er varmet godt op inden bollerne sættes ind. under selve bagningen har jeg brugt 3 stk. brænde.
0 kommentarer