I går kogte jeg den dejligste suppe af lammeben og grønsager fra haven.

Kødet fra lammebenene pille vi og spiste til.

I suppen kom jeg brødboller i stedet for melboller. Brødboller fylder mere i maven og mætter mere.

Opskriften har jeg fra en an Madam Mangors kogebøger, og du får den her.

Opskriften med mine omregninger:

700 gr. franskbrød (15 øre)

Ca. 2 dl mælk (ingen mål i opskriften)

100 gr. smør (20 kvint)

6 æg

1 tsk sukker (kan unlades) (ingen mål i opskriften)

1 tsk salt (ingen mål i opskriften)

Arbejdsgang:

Skær franskbrødet i mindre stykker og hæld mælken over. Lad det stå overdækket et par timers tid.

Stød brødet itu med en træske. Alt mælken skal være opsuget og brødet skal være blødt.

Smelt smør i en gryde eller pande. Heri bages brødet (der menes en opbagning). Hæld brødblandingen i det smeltet smør og rør til alt smør er opsuget af brødet.

Tag brødblandingen af varmen og tilsæt de sammenpisket æg.

Dejen er nu som en kagedej (hvis ikke kan tilsættes lidt hvedemel). Dejen skal slippe skålen.

Kog en gryde vand tilsat lidt salt.

Når vandet koger, kommes dejen i en bollesprøjte og dejen presses ud og skæres fra så bollerne ryger ned i vandet.

Kog bollerne til de flyder oven af. Tag dem op med en hulske og kom dem i koldt vand. Derefter kommes de i en skål og er nu klar til at bruge i suppen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere