Som mange af jer sikkert ved, bruger vi kun de bedste råvare i vore madlavning på Egegaarden.
Da jeg, som husmoder, ikke altid har tid til at lave tingene fra bunden. Må jeg ud på ledemarkedet for at finde præcis det jeg vil have. Det er ikke altid lige let, for jeg har nogle høje forventninger til de produkter vi arbejder med her på gården.
Forventninger til råmaterialerne
- det skal være god kvalitet
- det skal være danske produkter
- og det skal helst være fra producenter som bo henne om hjørnet- såfremt det kan lade sig gøre.
Det er ikke altid let at finde de bedste produkter i lokalområdet. Derfor må jeg til tider gå lidt på kompromis med mine egne forventninger. Det vigtigste er dog at produkterne er danske.
Når jeg laver maynosaise har jeg mange gange måtte gå på kompromis med mange ting når det gjalt den sennep som skal i. ja jeg var faktisk derude hvor jeg kraftigt overvejede at lave vores egen sennep. Det gik dog ikke så galt, for en dag faldt jeg over en sennep fra Lehnsgaard på Bornholm. Den med ramslæg er fantastisk god til at bruge i hjemmelavet mayonaise.
Lehnsgaard sennep er en lille virksomhed som ligger I Aakirkeby. De fremstiller sennepen med respekt for de gamle dyder og traditioner. Se det er noget vi her på gården ligger meget stor vægt på.
Af disse lækre sennepper kan vi lave vore helt egen mayonnaise.
Opskriften får du med i den bog vi er ved at skrive om livet på Egegaarden Du kan melde dig til maillisten på forsiden af siden. Så får du besked når bogen er i handlen. Der er ingen købetvang ved at melde sig til listen.
Opskriften deler jeg med jer her.
1æggeblomme
1 spsk ramsløgssennep fra Lehnsgaard
1 spsk vineddike
smagsneutral olie
Arbejdsgang:
pisk æggeblomme, vineddike og sennep godt sammen med et piskeris.
Tilsæt olie lidt efter lidt til mayonaisen har en creme konsistens.
Tillykke du har nu lavet verdens lækreste mayonaise.
Tip: prøv at erstatte ramsløgssennep med en Lehnsgardes karrysennep.
Opskriften vil du også kunne hente i vore lille gårdbutik, hvor vi også forhandler de gode sennepper.
0 kommentarer