Mange har desværre store problemer med at dyrke kål. Det har vi ikke på Egegaarden, vi får massere af kål hvert år.
Mange tror at vi sprøjter os ud af problemet. Det kan vi forsikre jer at det gør vi ikke. Vi ville aldrig bruge penge på at sprøjte vores afgrøder. Det er ikke nødvendig, for der findes råd for hvordan man kan dyrke sine afgrøder uden at de alle bliver spist af andre dyr.
Hvordan man dyrker kål uden at sprøjte
Vi har i tidligere blogindlæg beskrevet hvordan vi dyrker vores grøntsager uden at sprøjte for laver og andre dyr.
Kålen generelt, er desværre den som mange har svært ved at få lov til at holde for sig selv, så derfor vil vi lægge stor vægt på den.
Det er egentlig ret simpelt at dyrke kål uden at sprøjte. Det man skal gøre er at plante krydderurter og lavendel rundt om sit bed, hvor kålen skal være. Kål sommerfuglen bryder sig ikke om den duft de planter afgiver og flyver gerne videre for at finde et godt sted til sine æg.
Simpelt ikke?
Rosenkål hele vinteren
I det her indlæg bliver det lidt om rosenkålen. Rosenkål kan vi så småt begynde at høste af. De første tog vi i går – de kom straks i gryden og blev kogt – vi spiste dem sammen med vores egne gulerødder og kartofler. Dertil fik vi skinke- nøj hvor det smagte godt.
Den type rosenkål vi har sat er en god kål som tåler at stå ude vinteren over. Dog tåler den ikke for hård frost, men med de milde vintre vi har nu er det ikke det store problem.
Skulle det gå hen og blive frostvejr, så er det bare med at få rosenkålen høstet, blancheret og kommet i fryseren.
Godt råd, tak.
Velbekomme, Ingrid.
Skulle det være en anden gang.
De bedste hilsner
Freddy og Berit