Nu er det jo sådan her på gården at vi sagtens kan spise andesteg selv om det ikke er mortensaften eller for den sags skyld juleaften.
I aften skal vi have gæster, og i den forbindelse valgte jeg at tage en and op ad fryseren. Da jeg havde stået og set lidt på den, mens jeg tænkte hvad skal jeg så stille op med dig?. Så kom det til mig at jeg kunne fylde den med resten af hvidkålen og krydder den med ramsløg og ramsløgsalt.
Nu står fuglen i ovnen i brændekomfuret, og passer sig selv. Alt i mens breder der sig en aroma af and og løg i hele huset. Jeg tror det bliver så godt at sætte tænderne i.
Den fond der bliver ud af denne stegning er jo fyldt med hakket ramsløg, så den vil jeg lave en løgsovs af. Da der kommer nogen som ikke så godt tåler gluten, vil jeg jævne den med maizenamel.
Som tilbehør skal vi have råstegte kartofler, salat med en rørt dressing af creme friashe.
Og hele baduljen er af eget avl. Det er så skønt når man ved hvad det er man sætter tænder i.
0 kommentarer