I min forsåoprydning af fryseren fandt jeg et slag fra et lam. Jeg tog det fluks op og fik lavet en dejlig rullepølse.

Det er meget nemt at fremstille rullepølse. Her får du vore opskrift

Et slag fra gris, lam, kalv eller hvad man nu kan få fat i.

1 håndfuld svesker

salt og peber.

Arbejdsgang:

udblød svskerne i lidt vand en times tid.

Læg slaget på et skærebræt, og kom  de udblædte svesker på. Tryk dem med let hånd.

kom godt med salt og peber på, og rul pølsen sammen, samtidig med at der presses let.

bind garn godt og stramt rundt om pølsen. Husk enderne

Kog rullepølsen i vand tilsat salt,  peber grøntsager og kydderurter i godt 3 timer.

tag pølsen op af vandet når den er kogt færdig, og læg den forsigtigt i en rullepølsepresse.

Lad den stå i pressen til dagen efter.

Tag forsigtigt pølsen ud af pressen.

Du kan nu skære af den.

Tip: man kan lægge et par blede husblas i pølsen inden den rulles sammen, med sikre at den bliver fast. Dog har jeg aldrig selv brugt den metode, men jeg ved at mange gør det.

Man kan også komme persille i rullepølsen. Det variere jeg efter hvad jeg nu har på lager og lige ved hånden.

 

Igen ses det tydeligt at jeg arbejder ud fra devisen “brug hvad du har”. På den måde får man brugt mange ting man har på lager, og intet ligger og bliver gammelt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere