I min forsåoprydning af fryseren fandt jeg et slag fra et lam. Jeg tog det fluks op og fik lavet en dejlig rullepølse.
Det er meget nemt at fremstille rullepølse. Her får du vore opskrift
Et slag fra gris, lam, kalv eller hvad man nu kan få fat i.
1 håndfuld svesker
salt og peber.
Arbejdsgang:
udblød svskerne i lidt vand en times tid.
Læg slaget på et skærebræt, og kom de udblædte svesker på. Tryk dem med let hånd.
kom godt med salt og peber på, og rul pølsen sammen, samtidig med at der presses let.
bind garn godt og stramt rundt om pølsen. Husk enderne
Kog rullepølsen i vand tilsat salt, peber grøntsager og kydderurter i godt 3 timer.
tag pølsen op af vandet når den er kogt færdig, og læg den forsigtigt i en rullepølsepresse.
Lad den stå i pressen til dagen efter.
Tag forsigtigt pølsen ud af pressen.
Du kan nu skære af den.
Tip: man kan lægge et par blede husblas i pølsen inden den rulles sammen, med sikre at den bliver fast. Dog har jeg aldrig selv brugt den metode, men jeg ved at mange gør det.
Man kan også komme persille i rullepølsen. Det variere jeg efter hvad jeg nu har på lager og lige ved hånden.
Igen ses det tydeligt at jeg arbejder ud fra devisen “brug hvad du har”. På den måde får man brugt mange ting man har på lager, og intet ligger og bliver gammelt.
0 kommentarer