Se nu her……
Kålen har klaret sig godt, og vi kan nu snart høste de flotteste blomkål og hvidkål. Rødkålen kniber det dog lidt med. Den er ikke blivet ædt at insekter, men det ser ud til at den har manglet næring. Det kan være årsagen til at den ikke sat af til hoved.
Vi tænker at vi vil se, om de sætter frø, som vi kan gemme til næste år, og prøve igen.
Vi må se i øjnene at det heller ikke er alt der lykkedes for os. Hovedsagen er at vi lykkedes med at kålen ikke blev ædt af kållarven. Den mission er absolut lykkedes for os. Se herunder hvorfor og læs ligeledes ældre indlæg.
Ingen kållarver i vore have i år, og hvorfor ikke?
Som mange af jer sikker kan huske har vi i år lavet et lille forsøg. Et sorsøg som består i at vi i år ville vinde kampen over kållarven. Vi vandt , og vi fik lov at beholde vore kål. på en sund og naturlig måde.
Vi har været igennem mange af vore gamle husmoderleksikoner, for at finde gamle råd om hvordan man gjorde i forgangne tider, når man skulle beskytte sine afgrøder i køkkenhaven mod insektangreb.
Vi fandt frem til at man kunne plante lavendel rundt sine bede. Insekterne kan ikke lide duften af lavendel, og det ser ud til at have båret frugt. Vi kan nemlig som beskrevet ovenfor høste de flotteste kål
0 kommentarer