Kødet er fra Zwartbles fåret, som er et kødfår, men dog kan deres uld og anvendes. Jeg har for eksempel her i vinters spundet garn fra Zwartbles. Dog har jeg blandet det med andet uld fordi Zwartblesulden er relativt kortfibret, og er derfor ikke så stærk.
Det ligner et helt flæsketov |
Af lammet har vi fået:
lammekøller (udbenet, det får jeg gerne min slagter til at ordne)
koteletter
osso buco
slag (til rullesteg eller rullepølse)
ribben
hjerte, nyre og lever
lammesteg
forbov
stege/suppeben
Der er til mange dejlige middage til os her på gården.
lever, hjerte og nyre fra lam |
Om ikke så længe skal vi slagte kaniner. Deraf får man noget dejligt magert kød, som smager lidt hen ad kylling/høne.
Af kanin kan man lave ragout- det er lækker simremad.
I får mulighed for at læse mere om Jerry og Torben, som er avlere af disse pragtfulde får, i vore koge og livstilsbog.
Nu skal jeg videre i dagens tekst- den står på skrivning af opskrifter, støvsugning, rensning af pilleovn, hente brænde og piller ind og forberede aftenens middag.
0 kommentarer