Trods det at husmoderen på gaarden, på opfordring, er ved at skrive en kogebog, så har hun dog stadig sine daglige pligter.
På den her årstid er vi ved at planlægge køkkenhaven. Om ikke så længe begynder vi at sætte til forspiring.
På billedet, oven for, ser I forspiringen af sidste års porre. Det vi gør, er at vi lader et par porre gå i frø. når de har sat stænglen, kan vi tage frø fra. Frøene er i den øverster del af stænglen. Se billedet herunder
Ved selv at lave frø spare vi penge på at købe frø det efterfølgende år.
Langt de fleste grøntsager formere sig på denne måde, så det er forholdsvis nemt at være selvforsynet med frø. Det eneste man skal huske er at frøen skal opbevares tørt og ikke for koldt.
Frospiringen kan med fordel, startes op i vindueskarmen- man behøver ikke et fint og dyrt drivhus.
Det man blot skal huske, er at man ikke må plante ud før frosten, med sikkerhed, er gået af jorden. Vi ved godt at mange dækker til med plastik, men det bruger vi ikke. Det er der ingen grund til- det er ressourcespild og så koster det penge. Det bedste for os og naturen er at vente til vejret er med os.
0 kommentarer