Dingeluarlej, dingelialej, dingelinge lammesteg dingelualej.
Ja sådan er der en sang vis omkvæd lyder sådan, men nu er det jo ikke lammesteg indlægget skal handle om.
Næ nej det er hvad man kan bruge lammeknogle til.
Som langt de fleste af jer sikkert ved, har vi fornylig slagtet lam. Og når vi slagter her på gården, så bruger vi hele dyret- der er intet der går til spilde- ej heller knoglerne.
Knoglerne satte jeg over i morges, sammen med lidt gulerødder og en kæmpe porre, naturligvis af eget avl. Det hele blev dækket til med vand, tilsat salt og peber. Jeg lod det småsimre 4-5 timer, og derefter tilsatte jeg lidt tomater der skulle spises, og kartofler fra haven.
Da det havde stået og simret i endnu en time, tog jeg benene op , tilsatte lidt fløde, og smagte til med salt og peber.
Det blev til en lækker, velsmagende suppe. Tilbehør havde jeg serveret et stykke brød.
Det er ret nemt at lave en suppe af den her slags, for jeg bruger simpelthen det jeg har. Men hovedingrediensen er dog kartofler, som vi jo har i masse vis. Gulerødder, fløde og tomater (kan dog undlades) har jeg taget lidt på slum, det er smag og behag hvor mange vil have i sin suppe.
0 kommentarer