Se, er de ikke smukke?- De dejlige blå-sorte bær som er sping fyldt med vitaminer og mineraler.
Brombær! Det er et af de bær jeg ynder mest, fordi de med deres smukke farve, facon og dejlige søde smag, fortæller mig at sensommeren er på vej. Til dem af jer som ikke har læst forrige indlæg, kan jeg fortælle, at jeg elsker sensommer og efterår.
Brombærplanten er også en plante som mange hader og elsker på en og samme tid, fordi den breder sig med lynets hast hvis man ikke ser til at holde den i ave.
Mange bryder sig heller ikke om at de gamle sorter, fordi de er med torne. Det er nu dem jeg finder mest smagfulde, så det er naturligvis dem vi har.
De brombær jeg har plukket i dag skal skylles og fryses ned.
Jeg vil så i løbet af vintermånederne tage dem op etterhånds (falstrinsk= efterhånden) som jeg skal bruge dem.
Mange bruge brombær til at lave syltetøj af. Det er også godt, men jeg kan også finde på at bruge dem til at lave en creme til desserter eller lagkager.
Man må endelig ikke glemme at brombær også smager dejligt som ubehandlet. Der er ikke noget der er mere lækkert end brombær på havregrød.
Jeg vil naturligvis bringe vore opskrifter, på det vi bruger brombær til, løbene- altså etterhånds som jeg laver produkterne.
Husmoderens råd til jer er: kom ud og pluk brombær. Der er mange af dem over alt hvor vi færdes. Det er noget man sagtens kan have helt små børn med til, og det betyder jo at man kan være sammen om det. Børnene får derved og set hvor tingene kommer fra.
Til de af vore læsere, som bor tæt på os, der er massere af bær på fodsporet- så bare sæt i gang, der er nok til alle.
Og så er det jo gratis mad, og det er jo ikke at kimse af, når man lever for én indtægt.
0 kommentarer