I vore køkkenhave har vi mange krydderurter, også flere end vi umiddelbart kan spise nu og her. Derfor laver jeg ofte forskellige olier med dem.
Det er billigt og jeg ved hvad der er i.
Citronmelis olie
Her er det citronmelis, der er blevet klippe af, skyllet og puttet i en flaske med patentlåg og i rapsolie.
Flasken som er brugt til olien har vi fået af en sød og rar ældre mand som bor i vore landsby Arløse. Flasken fik vi sammen med mange gamle sylteglas og flasker med patentlåg.
Glas og flasker var fra hans mors tid og han syntes de var for gode til blot at bortkaste.
Derfor kom han i tanke om os på Egegaarden, og det priser vi os lykkelige over.
Læg mærke til at vi bruger manillamærker til at mærkere hvad der er i vores flasker og glas. Det gør vi fordi de kan bruges mange gange før der ikke kan stå mere på dem. Derved spare vi penge og forbrug af ressourcerne- kort sagt vi skåner også her miljøet.
I baggrunden af billedet, ses vore mælkeflasker, mon ikke mælkemanden snart kommer og bytter dem ud med nye fyldte?
Hvad bruger du fx din citronmelisse olie til i køkkenet?
Hej!
Olien bruger jeg blandt andet til salat.
Jeg hælder 1-2 spsk. Vores salat.
Det smager dejligt frisk.
Jeg kan også finde på at tilsætte lidt til bagværk.
Hvis du bager frokostboller, kan du som fedtstof bruget lidt citronmelisolie.
Her i grilltiden laver jeg ofte marinader med olier, cidereddike og forskellige krydderier.
Det giver kødet en lækker frisk smag.
De bedste hilsner husmoderen
Tak for svaret. Det må jeg prøve at lave sammen med mit barnebarn. Vi er ved at drukne i citronmelisse.
Det er da en god idé at tage barnebarnet med i den arbejdsproces.