Det er nemt at lave sin egne ribsgelé, se bare her
1000 gr. knapt modne, friske ribs
2 dl. vand
1000 gr. sukker
Fremgangsmåde:
De knapt modne ribs og vand bringes langsomt i kog, og småkoger i ca. 20 min.
Bærrene sies gennem et klæde eller saftpose.
Saften måles og bringes i kog.
Tilsæt sukkeret langsomt og under omrøring.
Geleen koges sagte i 5-8 min., til dråberne falder tungt fra skeen.
Geleen skummes med en hulske, og hældes derefter på de omhyggeligt rengjorte glas. (se tidligere indlæg).
Glassene lukkes med tætsluttende dagen derpå.
Jeg tilsætter ikke atamon, da det findes på listen over mulige kraftfremkaldende produkter.
Desuden er der ingen grund til at bruge det, når blot glassende korrekt rengjorte (se tidligere indlæg hvordan det gøres).
0 kommentarer