Til nytår, har vi igennem mange år lavet den samme menu. Det kan vi gøre fordi vi holder altid holder nytår hjemme, grundet dyrene.
Vores forret er kold torskeanretning, og kan sagtens gøre sig til andre anledninger end til nytår- bare ikke her på gården, da vi er ret traditionsbunden hvad det angår.
Vi syntes dog at vore menu er så lækker at den sagtens kan tåle at blive offentliggjort her på bloggen.
Ingredienser:
til 4 pers.
1 mellemstor torsk
4 æg
4 tomater
1 glas kaviar, sort
mayonnaise( vi bruger hjmmelavet(se opskrift længere nede)købemayonnaise kan også gå an).
1 stor bøtte rejer
karry
salt
dag 1
kog torsken i saltvand, til den skiller.
Lad den stå i vandet til dagen efter.
dag 2
tag fiskekødet fra benene. Se til at der ikke kommer ben med.
Pres fiskekødet godt sammen på det fad som skal anvendes til serveringen af anretningen. Sørg for at der er rigeligt med plads på fadet til æg og tomat i siden.
kom så meget mayonnaise over så det dækker fiskekødet.
kom rejer over så det dækker helt.
Kog æggene hårdkogt.
Del dem og tag forsigtigt blommerne ud i en skål.
rør æggeblommer lend med mayonnaise og karry efter smag.
Kom massen i en sprøjtepose.
Udhul tomaterne og sprøjt æggeblomme-massen i.
Sæt tomater og æg rundt om fadet med fiksekødet.
Put lidt kaviar i æggene.
Mayonaise:
3 æggeblommer
olie
2 spsk. vineddike
1 spsk. dijonsennep
fremgangsmåde:
pisk æggeblommer, sennep og vineddike sammen.
Tilsæt i en lend stråle olien.
Du vil se at massen bliver mere og mere tyk.
Stop piskningen og olietilsætningen, når du syntes mayonnaisen har den rette konsistens.
Håber I får lyst til at lave denne dejlige forret, som også kan laves som portionsanretning.
0 kommentarer