Kornblanding af svedjerug og ølandshvede |
Jeg havde indstillet møllen til at male kornet som det der svare til sigtemel.
Mens møllen kørte bredte der sig en nøddeagtigt duft i køkkenet. Det er præcis sådan frisk mel skal dufte.
Noget af det nymalet mel brugte jeg til at starte en ny surdej op. Den surdej kan jeg allerede nu afsløre at den bliver super god. Gæringsprocessen gik nærmest i gang med det samme. Derpå kendes en kavlitetsmel.
Til det dejlige brød brugte jeg:
ca 1200 gr. friskkværnet sigtemel
2 dl. ølandshvede (fint)
1 klump surdej
1 mørk hvidtøl
1 l. lunkent vand
god håndfuld groft salt
kom surdej, øl vand og slat i en bageskål og lad det hvile i 20 min.
Til lidt efter lidt sigtemelet til dejen er let klisteret.
Lad den hæve til den når kanten af din store bageskål.
Tilsæt herefter den fint malet ølandshvede. Dejen er nu lidt klistret.
Kom dejen i 2 store bageforme og lad den hæve til den når kanten på formene.
Bages ved ca 175 grader i 30- 45 min. ( det er lidt svært for mig og sige den præcise temperatur på ovnen og hvor længe brødet skal bage, fordi jeg bager i brændekomfur. Men jeg havde en jævn mild varme i komfuret, og for at holde den temp. fyrede jeg lidt hele tiden (ikke for hård fyrning))
Børdet blev rigtig godt.
Det smagte dejligt med hjemmelavet friskkværnet smør.
God bagelyst
0 kommentarer