I dag har jeg syltet et nyt hold rødbeder sammen med vore barnebarn, Minna Rosa. Det er ikke så meget syltningen jeg vil skrive om, men det at jeg denne gang har genbrugt eddiken fra tidligere syltninger.
Man kan selvfølgelig ikke bare blive ved med at kunne genbruge eddike fra tidligere syltninger, men to gange kan den sagtens bruges.
Jeg gør det at jeg hælder eddiken på en gammel eddike dunk når vi har tømt et glas rødbeder. Når jeg så skal sylte igen koges eddiken blot op, uden at tilsætte noget, og hældes over det nye hold rødbeder.
På manillamærket skriver jeg at det er 2. syltning, så ved jeg at eddiken skal bortskaffes når glasset er tømt.
Når du har haft købt et glas færdigsyltet rødbeder, kan du sagtens gemme den eddike også. Den har med garanti ikke været brugt mere end den ene gang.
Når jeg gør det på denne måde spare jeg både eddike og sukker.
OBS
Sørg for at glassene til syltningen er helt rene og skoldet.
0 kommentarer