I aften står den på kaninragout, derfor kogte jeg i går aftes en kanin som jeg havde savet i stykker så den kunne være i min suppegryde.
Jeg tilsatte gulerødder og lidt skalotte -og rødløg i vandet hvori dyret skulle koges, dertil havde jeg tilsat salt.
Kaninen kogte et par timer, derefter tog jeg blot gryden af ilden og satte den på køkkenbordet til i morges.
Jeg pillede kødet fra benene og satte det på køl.
Nu er det blot at lave sovsen hvori jeg tilsætter de grøntsager som kaninen har kogt sammen med og vandet gemmes til at jævne sovsen med.
Til retten kan man servere salat og ris. Jeg vælger nu at servere kartofler til i stedet for ris, fordi vi jo er kartoffelavlere. Da ris skal importeres er det forbundet med en unødig befordring, hvilket ikke er
godt på CO2 kontoen.
På billedet ser I kaninkødet, og det ligner til forveksling kyllingekød. Det smager også som kylling.
Det er vildt lækkert, og fedtfattigt. Derfor bør man passe på når man steger kanin, det bliver let tørt.
Der er mange andre ting man kan lave af kogt kanin.
Kraftvandet hvori kaninen har kogt.
Det kunne godt gå for at være suppe.
|
- kanin i karry (som kylling i karry)
- kaninsuppe (som hønsekødssuppe)
- kanin i asparges (høns i asparges)
- kanin i wok, sammen med mange grøntsager
- pulled rabit (lidt for modernet til mig)
- kanin i salat (til frokosten)
0 kommentarer