Forleden dag kom vore ældste datter med en ordentlig portion Victoria blommer fra deres have. Hun syntes jeg skulle have dem, så jeg kunne sylte dem, lave marmelade eller henkoge dem.
Jeg besluttede mig for at jeg ville sylte dem i Madeira.
Opskriften får du her:
500 gr. blommer
250 gr. sukker
1 dl. vand
1 dl. madeira
1 vaniliestang
kog vand, sukker og vaniliestang til en lage, og tilsæt derefter madeira. Lad det koge et par minutter.
Kom blommer ved og kog det op.
Hæld blommer og lage på rengjorte glas (se hvordan du bør rengøre glas i tidligere indlæg på bloggen)
Jeg gjorde det at jeg lavede lidt ekstra lage, fordi den kan bruges til andre ting. Lagen hældte jeg på flaske.
Lagen kan udmærket bruges til at hælde over en dessert, eller som en velkomstdrink hvis den fortyndes med lidt vand og tilsættes isterninger.
Derudover kan man også fryse den til isterninger og komme dem i en kande vand. Det giver en frisk smag.
0 kommentarer