hjemmelavet olier

af aug 4, 2019Madopskrifter1 Kommentar

Jeg har i en af mine gamle husmoderbøger læst at man kan lave sin egen parfume. Det syntes jeg lød ganske interessant og derfor studerede jeg op skriften nærmere.

Se det her er simpelt.
Man skal bruge nogle tørret krydderurter, som f.eks. Timian, rosmarin, estragon, syren, mynte, heliotrop, lilliekonval, nellike eller lavendel (man kan også bruge rosenblade).
Krydderurterne skal tørres og kronblade og stilke tages fra. Derefter overhældes med olivenolie (jeg vil naturligvis også forsøge mig med rapsolie, da den er dyrket her i landet).

Olien med de tørret krydderurter skal stå i 48 timer med et tætsluttet låg.
Herefter vrides olien fra og kommes i en ny rengjort krukke/glas og der tilsættes nye tørret krydderurter.
Processen gentages til duften findes tilstrækkelig koncentreret.
Hæld olien på flasker med patentlåg.

Skal olien bruges til parfume tilsættes tilsvarende mængde ren spiritus.
Parfumen hældes på en flaske og hengemmes i 3 uger. Parfumen rystes grundigt hver dag.

På billedet ovenfor er jeg ved at tørre mine krydderurter fra haven. 
Inspiration på måden at hænge sine krydderuret til tørring, har jeg hentet hos vores ældste datter, Katrine.
For at kunne skelne mellem krydderurterne har jeg vedhængt en lille seddel på hver buket. Normalt kan jeg godt dufte mig frem til det, men her føler jeg at der er mere styr på det.
Her ser I mit projekt lavendelolie. Det har jeg lige “sat over” i dag og det skal nu stå i 48 timer.
Olierne kan jeg også anvende til sæbesydningen, og til at dryppe på vaskeposerne når jeg vasker.
Derved spare jeg penge på at købe olierne.

1 Kommentar

  1. Tina Villien

    Kære Husmoder.
    Hvor kan man anskaffe ren spiritus? Har læst at man også kan bruge det til desinfektion i stedet for Atamon.
    Mange hilsner Husmoder-wannabe

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere