Ja det er på højeste tid at du atter kommer i gang igen med din brunkage dej. For ikke at sige i sidste øjeblik.
Her er indlægget fra sidste år, som udemærket kan tåle et genindlægning på bloggen
Den 24. september 2019
Så er det ved at være tid at få lavet en brunkagedej, hvis du da ikke har den fra sidste år.
Jeg har lidt tilbage, men jeg må lave en ny. Det skal gøres nu for den bliver bedst når det har stået et stykke tid.
Og nej den bliver ikke dårlig, hvis blot du gør som der står nederst i dette indlæg.
Her er indlægget fra sidste år, som udemærket kan tåle et genindlægning på bloggen
Den 24. september 2019
Så er det ved at være tid at få lavet en brunkagedej, hvis du da ikke har den fra sidste år.
Jeg har lidt tilbage, men jeg må lave en ny. Det skal gøres nu for den bliver bedst når det har stået et stykke tid.
Og nej den bliver ikke dårlig, hvis blot du gør som der står nederst i dette indlæg.
God fornøjelse.
Oprindelige indlæg
Så nåede vi til brunkagebagningen på Egegaarden.
En brunkage dej tager tid at få klargjort til bagningen, men hvis man har den tålmodighed, så lover jeg at man får en brunkage der smager så fuglende synger.
Sædvanen tro følger jeg Frk. Jensens kogebog.
ingredienser |
kogningen af ingredienserne |
Den færdige dej |
Og så skal den stå og trk´ække |
Og her får du den oprindele opskrift Frk. jensens kogebog fra 1901 1. udgave 1. oplæg trykt i 3000 eksemplar.
Læg især mærke til de mål der er brugt, pæl, kvint og pot. Og dej er stavet således dejg.
Her får du opskriften med de mål vi bruger i dag
500 gr. mørk sirup
250 gr. puddersukker
125 gr smør
125 gr mandler
65 gr sukat
65 gr pomeransskal
5 gr. nelliker
10 gr. kanel 5 gr ingefær
11/4 dl. rosenvand
15 gr. potaske
750 gr. hvedemel
lidt mandler til pynt
kom sirup, puddersukker, smør, mandler, sukat pomeransskal, nelliker, ingefær og rosenvand i en gryde og kog det godt sammen.
tag gryden af varmen og tilsæt potaske og mel imens der røres godt med en ske.
Sæt dejen et køligt sted – behøver ikke at være køleskab i mindst1 uge (meget gerne meget længere, hvis du har dej fra sidste år er det bedst).
Ælt dejen god sammen med hænderne inden du ruller den tyndt med lidt mel på bordpladen.
stik kagerne u med et glas og sæt dem på en bageplade.
bages ved god varme til de er sprøde. (hold godt øje med dem. Husk at Frk. Jensen bruger brændekomfur og kan derfor ikke sige en bestemt temperatur ovnen skal have.)
Jeg har somregl en brunkagedej stående fra året før som så udemærket kan bruges. Den skal dog have stået køligt i en tilsluttet beholder og i pose hvor luften er suget ud af. så går den med garanti ikke i forrådnelse, da der skal ilt til for den proces kan ske.
0 kommentarer