Nu er tiden ved at nærme sig julen og jeg er så småt begyndt at forberede min fryser på den kommende slagtning af julegrisen.
Fra sidste slagtning havde jeg stadig et hoved og lidt andet godt liggende som skulle bruges.
Derfor har jeg allerede nu lavet julesylte af de hoveder, tæer og skanker der lå i fryseren, og I kan rannok (falstrinsk og betyder rigtig nok eller godt nok) tro at den er blevet god.
husmoderen i gang med slagtersaven. Hovedet skal deles lidt mere så det kan være i gryden. |
Når jeg laver sylte gør jeg følgende:
ingredienser:
Svinehoved, skank, tæer eller hvad De nu har der skal bruges, og som ikke kan bruges til meget andet end at koge til en fond.
laurbærblade
salt, peber
løg
Sav hoved i passende størrelse sådan at det passer i den gryde De skal anvende.
Tilsæt vand så det dækker grisen
Tilsæt de resterende ingredienser.
Derefter skal det koge til kødet falder fra hinanden.
Tag kødet op af den varme fond, og lad det køle af. Derefter pilles kød, hud og fedt fra knoglerne og skæres i bitte små stykker.
Læg stykkerne i glasbeholdere (kan købes i Biltema. Brug IKKE folie, det sviner i naturen). Tryk kød/ fedt godt sammen.
I mens du skære kød,fedt og hud koger du fonden op igen ( her kan du reducere fedtindholdet i din sylte, men pas på den ikke bliver for mager, da det er fedtet der er med til at holde sammen på sylten).
Når fonden spilkoger hældes forsigtig lidt over det ituskåret kød, så det akkurat dækker.
Læg nogle af laurbærbladene over. De sætter smag og så ser det lidt pænt ud.
Den færdige sylte |
0 kommentarer