Tag sommeren med ind i vinteren, det er så lækkert at kunne sidde i sin lune spisestue og nyde sommerens bær og frugter, nå det er klodt og vådt uden for.
Derfor er det en god idé at henkoge og sylte dine frugter og bær og gemme dem til det bliver koldt.
Henkogte pære
Pære
Vand
Sukker
Skræld pærerne og del dem midt over.
Læg dem i en gryde og hæld vand over. Afmål vandet.
Tilsæt sukkeret (400 gr. Sukker til 1 liter vand).
Kog pærerne til de er så godt som møre.
Tag gryden af varmen og tag pærerne op med en hulske.
Lad dem køle af. Når de er kolde fjernes kærnehus stilk og blomst.
Læg pærerne i rengjorte henkogningsglas.
Kog lagen op igen og hæld den over pærerne.
Luk glassene godt til og lad dem køle af.
Sæt glassene på køl.
Opskriften har jeg fra frk. Jensens kogebog fra 1933
Henkogte pære |
Server pærerne sammen med råcreme, flødeskum eller vanilieis.
Hej Berit. Bruger du altid syltesukker? Er syltesukker kun egnet til frugt og bær, eller også til grøntsager som f.eks. rødbeder m.v. Mvh Tina