Da vi forleden havde besøg fra det store udland serverede vi stege som blev stegt i jorden i små gruber.
Det gjorde vi blandt andet fordi der er forbud mod brugen af grill, grundet tørken, og fordi kødet bliver så lækkert af det.
Når man steger i gruber, skal man grave et hul i jorden, ca. 50-70 cm dybt. Derefter lægges der sten som afgrænser det “ovn” område man skal bruge. Det er nemlig stenene der bestemmer varmen i gruben. Jo flere varme sten des varmere er gruben.
Nå hullet er gravet og stenene lagt. tændes op med brænde og grillkul (grillkul kan undlades og blot brug brænde i stedet).
Nu ligges der sten over hullet og lad brændet og kul være i ca. 1 time. Derefter er stenene gennemvarme og klar til at fungere som ovn.
Dog tages kulle op og lægges ved siden af.
|
kulene er taget op og der er klar til stegene |
|
steg er lagt i den ene side |
|
Kulene tages op i den anden side |
|
stegene er lagt ned og steger nu i ca. 6 timer |
Der lægges jord over gruben og stegen steger stille og roligt i jorden.
|
Stegene tages op |
Se nu her. Stegene er taget op og skåret for.
Vi har valgt at stege 1 nakkesteg, 1 røget skinke, og 1 dyrekølle.
For at nakkestegen og dyrekøllen ikke skulle blive tørre havde vi lagt baconskiver over.
Skinken var der et godt lag spæk på i forvejen så her var der ingen grund til at komme yderligere fedt ved.
|
Tilføj billedtekst |
Som tilbehør fik vi salater.
Deet hele var lækkert og kødet var godt mørt.
Mums det kan anbefales hjemme i jeres haver, når I skal hvae gæster. Det er sjovt og det er anderledes og så sviner det ikke i køkkenet. Det kan især anbefales når nu sommeren er så varm og tør, og der er forbud mod at bruge grillen mange steder. Her har du fuldstændig styr på varmen og der er ingen gnister der kan antænde nogen steder.
Så bon appetit
og rigtig god weekend til jer alle.
0 kommentarer