En bekendt af huset tager ud til fester med sin lille pølsevogn, og til tider bestiller hans kunder mere end blot pølser, og det er så her husmoderen så kommer ind i billedet.
Det er nemlig sådan at jeg må træde til og hjælpe ham med at lave de lidt mere krævende retter, og denne her gang var det så høns i tarteletter- sovs.
Når jeg laver denne ret er det IKKE kyllingekød jeg bruger. Nej det er hønsekød, som har kogt i 4-5 timer med løg, gulerødder og selleri.
Grøntsagerne bliver siet fra når kødet er kogt og så har jeg den lækreste fond.
Denne her gang var det høns i asparges til pers. Derfor brugte jeg 4 høns for at få godt med kød til sovsen.
De høns jeg har brugt er kød-suppe-høns, altså en god kraftig kødfuld høne, som så afte er ekstrem dårlige æglæggere, set i forhold til Isa Brown hønen, som jo nærmest spytter 365 æg ud på et år. Meeen så er de også færdige og er klar til at blive et hovede kortere og komme nøgne i fryseren.
Se de høns er ikke særligt kødfulde, men det er høns og derfor er tilberedningstiden på dem også lang. De kan sagtens bruges til suppe og den slags.
Her ser du mine fyldte gryder som om lidt går ud af huset.
Jeg er altid spændt på hvad folks dom på min mad er. Det er for næsten som juleaften når jeg skal vente på at hører hvad festdeltagerne har sagt om min mad.
Nu er det ikke sådan at I kære læsere må tro at jeg laver mad til fester. Jeg er ikke kogekone og gør kun det her for at hjælpe en bekendt. Jeg har simpelthen ikke tiden til det.
0 kommentarer