Sommeren er over Danmark i disse dage, og derfor harmange af os tradition for at spise koldskål. Det gælder også os på Egegaarden.
Derfor må husmoderen jo igang med at at bage kammerjunker, sammen med Minna Rosa.
På billedet ovenfor ser gårsdagens produktion.
Her er vores favorit opskrift på kammerjunker.
ca. 150 stk
1 vaniljestang
250 g smør
100 g sukker
1 æg
1 dl mælk
500 g mel
1 spsk. bagepulver
revet skal af 1 citron
Fremgangsmåde:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom smør og sukker i en skål, og rør det godt sammen med vaniljekornene. Rør ægget i massen, og tilsæt så mælken. Sigt til sidst mel og bagepulver i dejen, tilsæt revet citronskal, og rør dejen sammen.
Læg dejen på et melet bord, del den i 10 stykker, og tril dem til tynde pølser på ca. 15 cm’s længde. Skær pølserne ud i 1 cm brede stykker, tril dem til kugler, og sæt dem på bageplader med bagepapir. Hold lidt aftsand imellem kuglerne, der jo flyder ud til kammerjunkerstørrelse.
Bag kammerjunkerne ved 180° i ca. 12 min., til de er gyldne og sprøde, og afkøl dem efterfølgende på en bagerist.
Opskriften er fra min mands mormors opskriftbog. Bogen er fra 1950´erne
Tips:
Spiser I ofte koldskål kan det være tidsbesparende at lave dobbelt portion og fryse det halve ned. Så har du hurtigt dejen til når du næste gang skal bage kammerjunker.
Put den brugte vanlijestang i lidt sukker så har du din egen vaniljesukker. Vanilje er blevet ekstremt dyrt, grundet froset hvor de kommer fra. Så genbrug alt det du kan for at spare lid penge, og for at passe på miljøet.
Er der mælkeallergi i familien kan du udemærket bruge havre,ris eller soyamælk i stedet. Hvis du bruger soyamælk er det en god idé at bruge den med vaniljesmag. Derved kan du undlade vaniljestangen og sdpare lidt der.
Testpanelet her på gaarden giver kammerjunkerne 10 ud af 10. Så bare igang med bagningen.
0 kommentarer