I dag fejre vi fødselsdag på Egegaarden, og derfor skal Minna Rosa og jeg lave kagecreme til lagkagen.
I aften kommer der nemlig gæster til kaffe, boller og lagkage, og vi glæder os.
Egegaardens nemme kagecreme:
Creme til 1 lagkage
½ liter mælk
1 stang vanillie
majsstivelse til jævning
Kog mælken op under omrøring og sammen med vanilliekornene.
blød lidt majsstivelse op i lidt mælk og tilsæt det til den kogte mælk lidt ad gangen og under omrøring. Kog Cremen op (under omrøring) og tag den straks af varmen når den bobler.
Cremen skal være lind ( det er et håndelag, og man må prøve sig frem) Hvis ikke det er nok jævning laves lidt mere Men pas på cremen ikke bliver for tyk, da den stivner meget mere når den bliver kold.
Det er ret svært at beskrive hvor meget eller hvor lidt jævning der skal til for det er noget med at prøve sig lidt frem. (se billedet nedenfor)
Jeg har også måtte prøve mig frem og det er min erfaring der gør at det, for mig, går som en leg.
Den varme linde creme |
Hvis du er laktose intolerant så kan du sagtens anvende rismælk eller soyamælk. Hvis du vælge soyamælk så kan udemærket vælge den med vanillie.
Jeg kommer ikke sukker/sødestof i cremen hvis de øvrige ingredienser i kagen er megt søde (jorbærsyltetøj, banan og makroner). Men hvis det er syrlige ting der skal i kagen søder jeg cremen lidt.
Vi skal generalt være opmærksom på at vi i dag får alt for meget sukker, og tendensen til diabetes er stigende.
Jeg ved at jeg er disponeret for at udvikle diabetes, så jeg skal passe på.
Danebrog vejre op imod himlen. det er så smukt. |
Ingredienser til cremen. |
0 kommentarer