29/2 2020
Denne ret syntes jeg bestemt er værd at få på nu, på denne årstid, fordi det er ved at være slutningen af vinteren og kålen er ved at slippe op i vores hustand.
Derudover har vi lige fået en ny sending røget kød hjem og derfor skal vi om ikke så længe have brunkål.
Kl. 9.15 til formiddag blev aftenens menu sat over. Vi skal have brunkål, og min mand har gået i flere dage og glædet sig til tirsdag, hvor husmoderen servere én af hans livretter.
Når jeg laver brunkål bruger jeg følgende:
- et hvidkålshoved(ca. 1½ kg.)
- 2 gode stykker rødet flæsk eller røget bacon
- 75 gr. smør
- 1 spsk sukker
- 1½ dl vand
- kartofler
Arbejdsgang:
Smelt sukker i gryden og tilsæt herefter smør. Når det er smeltet tilsættes kålen som er kåret i strimler og stokken er fjernet.
brun det let og tilsæt vandet og kødet.
Lad det simre – gerne en hel dag.
Når der er ca. ½ time til serveringen tilsætter jer kartoflerne, de bliver som brunkartofler, og lader dem koge med retten til de er møre.
Kartoflerne er gode til at få dyppet det tynde op med når man spiser. Derved går der ikke noget til spilde.
Nå kan retten serveres.
Det er en ret der er nem og billig. Og så passer den stort set sig selv.
0 kommentarer