Da jeg til nytår skulle lave citronfromage til dessert, havde jeg citronskrald til overs. Jeg tænkte at det måtte jeg da kunne anvende til noget fornuftigt.
Så kom jeg til at tænke på at nu hvor jeg køber økologiske citroner og de er skyllet godt kan jeg skære dem i bitte små stykker og koge dem til marmelade. så det gjorde jeg. Dog kom jeg en stor sød appelsin i også, for at tage toppen af den syrlige citron.
Det blev en lækker marmelade, men dog syntes jeg at skralderne var lidt bitre, men det kunne sagtens spises. Jeg har desværre ikke noget billede af marmeladen, da vi er kommet til at spise den. Og så var der også lige det ved det, at vores ældste datter løb med det ene glas.
For at vend tilbage til det med den bitre smag. Det ved jeg nu hvordan det skal tackles en anden gang.
Jeg skal bare nøjes med at rive skralden på citroner og appelsin. Det er jo som bekendt det hvide mellem det yderste på frugten og selve kødet der er bittert.
Det er jo børnelærdom fra dengang man havde husgerning på skoleskemaet.
God dag til jer læsere.
Hvis du sætter det i blød ca. et døgn forsvinder den bitre smag fra det hvide selvom du bruger det vand det står i blød i til at koge marmeladen af. Tipset har jeg fra Den Grønne Syltebog. Vinterhilsner fra
fru Jensen
Gudhjem
Kære Fru Jensen
Tusind tak for dit gode råd.
Jeg lærer så meget nyt fra jer læsere, så kommentarer bliver modtaget med kys-hånd.
Du kan tro dit råd vil blive brugt næste gang jeg skal lave citronfromage.
Det er så dejligt når intet går til spilde.
Mange tak for dit fantastiske råd.
De skønneste Hilsner til dig fra Husmoder Berit 🙂