Efter mit sidste indlæg har jeg fået nogle forespørgsler på, både på facebook og på mail, om jeg ikke ville lægge min opskrift på bearnaisesovs på bloggen.
Det vil jer selvfølgelig gerne, men først skylder jeg lige at sige at det ofte er min søn Kristian der laver sovsen, når vi skal have bearnaisesovs. Dog har jeg også selv forsøgt mig og endda med gode resultater.
Bearnaisesovs (6 personer)
6 æggeblommer (pastoriseret. Dog bruger ejg æggeblommerne fra vores egne æg)
2 spsk suppe
150 gr. smør
2-3 spsk bearnaiseessens
1 tsk hakket persille
Æggeblommerne sammenpiskes med suppen i en kasserolle. Det er vigtigt, at dette gøres omhyggeligt, sovsen skiller da ikke så let. Kasserollen stilles inden i en større gryde med så meget kogende vand i, at det står op ad siderne af den lille kasserolle. De sættes over varmen og vandet skal heletiden være i bevægelse men ikke koge.
Smørret, der skal være delt i små klumper, tilsættes lidt ad gangen og under piskning. Når sovsen begynder at blive jævn, iblandes bearnaiseessensen under fortsat piskning.
Den færdige bearnaisesovs hældes i en varm sovseskål, og persillen drysses over.
Tip: skulle sovsen skille, kan den redes ved at tilsætte lidt mælk (råd fra min søn ældste søn, Kristian).
bearnaisesovs, farseret lammekølle, råstegte kartofler og lid gelé. Det er vore nytårsmenu hvert år |
0 kommentarer