Her er så den færdige bearnaise essens.
Det man skal være opmærksom på er at den er koncentreret, så der skal ikke så meget i sovsen før den tager smag.
Det man skal være opmærksom på er at den er koncentreret, så der skal ikke så meget i sovsen før den tager smag.
Jeg har ikke regnet på om der er noget at spare ved at lave den selv, men bare det at man selv har lavet gør en stor forskel set med mine øjne.
Det erret simpelt at lave sin egen essens, se bare herunder
Det erret simpelt at lave sin egen essens, se bare herunder
Det du skal bruge for at lave din egen essens er:
2 dl tør hvidvin
2 dl estragon-eddike
1 skalotteløg
5 peberkorn
4 stilke fransk estragon
3 persillestilke
Fremgangsmåde til bearnaise-essens
Kog vinen op med eddike, fintsnittede løg, peberkorn, estragon og persille. Lad blandingen kog ved svag varme i 20 min. og lad den afkøle. Sigt essensen og hæld den på en skoldet flaske.
Du skal blot være opmærksom på at den hjemmelavet bearnaisesovs ikke smager som den man køber færdiglavet, eller den i pulverform.
0 kommentarer