Stopning af strømper

af okt 12, 2017Håndarbejde, Strik4 Kommentarer

Her viser jeg hvordan jeg stopper strømper.
først sys rundt om hullet
inde i strømpen har jeg et så kaldt stoppeæg
Mit stoppeæg

Sidenhen sys nogle tråde på tværs af hullet. De tråde skal bruges til at “væve” på den anden led.

Jeg har set min mor stoppe strømper mange gange i min barndom så for mig er det ingen sag at gøre det. Men det er ikke svært at lære.

På billedet ovenfor ser du en hæl på en strømper som har fået lappet 2 huller. Hølen er det sværeste sted på sokken at lappe, fordi der der et ombuk.

Jeg ved at mange i dag ikke stopper strømper, men jeg er nok en undtagelse. Jeg stopper vores strømper fordi de er hjemmestrikket. Det er dyrer, men i bedre kvalitet, og det tager tid at strikke strømper.
Det man skal huske på her er at vi kun har 1 indtægt at leve for og derfor bliver tøjet lappet her i huset.
Hos os er det ikke bare brug og smid væk.

Jeg føler mig overbevist om at metoden kan findes på youtube.

4 Kommentarer

  1. Jacob

    Jeg bliver nok nød til at købe nogle i stede … stoppe strømper er nok ikke mig 🙂

    Svar
  2. Husmoder

    Hej Jacob
    Det siges ellers at mænd er super gode til håndarbejde, så det er da bare at klø på.
    Du har da måske også en anden mulighed, og det er at finde en partner som kan det der med at stoppe strømper.
    Så smart har min mand været 🙂
    Når det så er sagt så begynder jeg IKKE at stoppe andres strømper. Dertil har jeg alt for meget at se til….hahaha
    Og dine strømper er sikkert udemærket, men der er intet der kan opveje hjemmestrikket strømper.
    Spørg bare min familie 🙂

    De bedste strømpe-hilsner
    husmoderen

    Svar
  3. Unknown

    Tak for en god guide. Har lige stoppet min første strømpe, men ikke den sidste 😊

    Svar
  4. Husmoder

    Tak for dine rosende ord.
    Hvor det glæder mig, at du har forsøgt dig med kunsten at stoppe strømper, og jeg håber at resultatet blev godt.
    Godt nytår til dig
    De bedste hilsner
    Husmoderen, Berit

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere