I foråret hvor ramsløgene var på sit højeste, plukkede jeg rigtig mange, såvel til brug med det samme, men også til at tørre så jeg har til det næste år.
Når jeg tørre ramsløg hænger jeg dem op i køkkenet ved at binde en snor omkring stænglerne, og med selve bladene nedad.
Når de er godt tørre snitter jeg dem og lægger dem på en bradepande og tørre dem yderligere i ovnen på svag varme i et par timer.
Nu er de tørret ramsløg klar til at komme på glas. Noget af det har jeg blandet op med groft salt. Deet kan så bruges i gryderetter, kartoffelvand og/eller i saltlage.
Jeg ved det er lidt sent jeg kommer med dette indlæg, men sagen er den at jeg først nu har fået fuldendt tørringen af ramsløgene. Og har derfor først nu fået lavet ramsløgsalt.
Derudover er tiden faktisk løbet fra mig, og det sker jo i en travl husholdning, som min er.
Mon jeg får mindet jer om indlægget til næste år ? Jeg tvivler, men så kan det være at jeg kommer med et nyt indlæg om ramsløg 🙂
0 kommentarer