På utallige opfordringer bringer jeg nu opskriften på den kringle jeg bager.
Opskriften er fra en TV udsendelse med Søren Ryge og den ligger offentlig tilgængeligt på nettet. Der har jeg fundet den, men jeg husker godt udsendelsen.
her er opskriften så:
1 pk. gær
lidt salt
1 kop lunken vand
3 spsk sukker
3 æg
330 gr. smør
450 gr. sigtet Ølandshvede ( det bruger jeg i den originale opskrift er der brugt almindelig hvedemel)
gæren smuldres i en skål. opløs salt i den lunkne kop vand og tilsæt det i gæren. kom sukker og æg i skålen. Smuldre smøret i. Rør lidt rundt med en ske og lad det stå på køkkenbordet i ca. 30 min. Den skal arbejde.
Tilsæt nu melet lidt efter lidt mens der æltes. Den skal æltes rigtig godt …bukkes og foldes, bukkes og foldes.
Stil den til hævning et lunt sted 1 time.
ca. 10 min. før tiden er gået laves remoncen af:
225 gr. smør
225 gr. sukker
kardemomme eller kanel
Smelt smør, sukker og kardemomme/kanel i en gryde til en tyk masse.
Dejen rulles ud på køkkenbordet til ca. 50*70 cm.
Skær den i 4 stykker (på langs). Den skal være ca 3 mm. tyk.
Hæld remoncen i midten af de 4 stykker. og læg lidt rosiner på. Luk nu stykkerne ved atfolde de 2 langsider på hvert stykke sammen. Enderne foldes ind under.
Sæt kringle-stængerne over på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade. Når du flytter stænglerne over på bagepladen kan de godt være lidt “levende”.
Start ovnen på 225 grader.
Lad nu stængerne hæve i 30 min. et godt lunt sted.
Pensel dem med æg og drys med hakket hasselnødder og sukker.
Når kringlerne sættes i ovnen sætte den ned på 220 grader og bages i 13 eller 14 eller 15 eller 16 min. Det er ikke til at sige hvorlænge de skal bage. Det er forskelligt fra ovn til ovn. Men pludselig er de bare færdig, så forlad ikke køkkenet, men kig til kringlerne ofte.
0 kommentarer