Rugbrød og grahamsbrød er efter min erfaring ikke fryseegnet, da jeg syntes de bliver tørre og smuldrende af det. Brød der er lavet på en surdej har en naturlig holdbarhed og kan derfor udemærket holde et par uger i køleskab.
Langtidsbagt rugbrød kan holde sig frisk meget længere hvis det bliver pakket ind i et rent bomuldsklæde når det er afkølet. Derefter skal det puttes i en plastikpose og så i brødkassen med det.
Lys brød er bedst at opbavarer i et pinligt rent viskestykke med en plastikpose omkring. Kom derefter brødet i en brødkasse.
Hvis du er så heldig at have en stentøjskrukke til brødet vil det holde sig frisk længere.
Hvis du opbevarer dit brød i en brødkasse er det vigtigt at den er pinlig ren når du kommer nyt brød i den. Gamle brødkrummer kan “smitte” det nye brød med mug, og derved mugner det nye brød hurtigt.
Hej Berit. Inspireret endnu engang af dig er jeg begyndt at pakke mine hjemmebagte brød ind i et rent viskestykke og så ned i en brødkasse (Tupperware), men IKKE i en plastikpose. Brødkassen står fremme på køkkenbordet. Har umiddelbart god erfaring med det.
Mvh Tina
Hej Tina
Jeg bliver bare så glad når andre kan få det jeg skriver til at fungere.
Når du opbevare brød på den måde så skal du også huske at man spare penge og passer på miljøet på én og samme tid.
Det med brødkasse er en rigtig god idé at invistere i. Det man bare skal huske er at rengøre den inden man kommer et frisk brød i. Fordi de gamle krummer kan godt ligge og mugne og dermed "smitte" det nye brød således at det ikke holder så længe.
Tusind tak til dig Tina for dine kommentarer, du aner ikke hvor meget det glæder mig.
De Bedste Husmoder hilsner
Berit
Hej Berit. Det et mig det takker for din fantastiske blog. Mvh Tina
🙂