Jeg har fået lavet den lækreste rødkål, og familien har godkendt den.
Karakter fra de hårdere dommere (1 dårlig og 10 det bedste): 9,9999.
Jeg må sige at det er svært at få et rent 10 tal fra dommerne, men jeg håber det lykkedes for mig en dag.
Opskrift:
1 kg. rå rødkål
50 gr. andefedt (smør hvis du ikke har andefedt)
1 dl. eddike ( den klare)
2 dl ribssaft ( hvis du ikke har ribssaft kan du anvende koncentreret blandet saft)
2 spsk. sukker
1 tsk salt
Rødkålen snittes fint og svitses i fedtstoffet i en tykbundet gryde.
Tilsæt eddike når kålen er blød og faldet sammen.
Kog kålen ved kraftig varme i nogle minutter under låg.
Til saften, salt og sukker.
Kog kålen ved svag varme i 1 time.
oplysning: Nogen tilsætter sukkeret efter indkogningen. Jeg gør det før da sukkeret bedre kan sætte smag i kålen.
Der kan altid tilsættes mere sukker og salt efterfølgende, såfremt det er nødvendigt.
Hvis rødkålen skal stå noget tid inden anvendelse skal du være opmærksom på at glasset er ekstremt rent, jeg bruger ikke ret gerne atamon, men det kan anvendes. 1 tsk. er nok til den ovenforstående portion.
0 kommentarer