Her får du min opskrift på nemme syltede rødbeder.
Hos os kan vi godt lide at de er lidt søde så derfor bruger jeg lidt ekstra sukker end andre vil have gjort. Det er en smagssag og du kan nemt nedsætte sukkeret med 50 gram pr. kilo.
Jeg bruger helst de aflange rødbedeer for de fylder ikke så meget i glasset og er nemme at skære i skiver. De er mere mundrette bider.
Hvis du har en lage som har været brugt én gang kan du nemt genbruge den ved at opkoge den på ny. Hvis den brugte lage er fra sidsteårs høst bør du tilsætte atamon på ny.
Lagen bør kun genbruges 1 gang af hensyn til bakteriedannelse.
Nogen tilsætter salt til kogevandet. Det gør jeg ikke da jeg ikke finder det nødvendigt smagsmæssigt set, og så er det ikke sundt med for meget salt.
Salt kan få vores blodtryk op, og det er der jo ikke nogen grund til. Blodtrykket kan tidsnok stige alligevel når man har mand og børn 🙂
Nå men nu til rødbederne.
1 kg. rødbeder
lage
4 dl. eddike
300 gr. sukker
1 tsk. atamon
kog rødbederne møre (ca 1-1½ time alt efter størrelse).
Hæld det kogende vand fra og skyld med koldt vand
Når rødbederne er kogte er skralden lige til at gnide af.
Skær enderne af.
Skær rødbederne i skiver og kom dem i de rengjorte glas.
Når lagen er kogt op kommes atamon i og blandes med den øvrige lage.
Hæld lagen over rødbederne i glassene.
Sæt låg på og luk godt til.
Rengøring af glassene er beskrevet under indlægget “ketchup”.
Resultat af 4 kg. rødbeder |
0 kommentarer