Selv om vi bygger om og renoverer tilbage til 1920´erne så har jeg dog tid til andre ting end lige det.
Det er jo sådan at familien og mandskabet skal have lidt mad engang imellem, så derfor har jeg i dag bagt frokostboller.
Til dem har jeg brugt
1 pk. øko gær
1 l. øko. sødmælk
125 gr.øko. smør
1 ps. solsikkekerner
1 spsk. honning (produceret lokalt)
1 tsk. salt
1500 gr. øko. ølandshvede
1 landæg til pensling
fremgangsmåde:
smuldre gæren i en bageskål
tilsæt salt og når gæren er flydende tilsættes honning.
kom mælken i en gryde med smøret og varm det op til ca. 37 gr. (lillefingerprøven)
kom mælken i gæren rør godt igennem.
tilsæt mel lidt ad gangen til dejen er god lend at ælte. ( den må godt være lidt klistret, da bollerne bedre holder fugtigheden og ikke tørre så let ud).
Dejen hæver i 30-45 min.
tril dejen til boller eller brød og lad dem efterhæve i 30 min.
Bollerne bages ved 175 grader i 20 min (ovnen skal være forvarmet og ikke varmluft)
Brødene bages ved 175 grader i 40-45 min.
0 kommentarer