Hjemmelavet ketchup og dagens tip

af sep 1, 2015Madopskrifter0 Kommentarer


Tomathøsten er i fuld gang rundt omkring i haverne, og mange har en overproduktion af tomater.
De tomater familien ikke selv kan spise, kan så udemærket bruges til en sund, hjemmelavet tomatketchup.
5 kg. tomater, godt modne
2 kg. æbler
500 gr. løg
200 gr. sukker
5 peberfrugter
1 dl.eddike
4 spsk atamon, flydende

Skyld ogskær tomaterne i stykker.
Skyld æblerne og fjerne blomst og kernehus
Skyld peberfrugterne og fjern kernerne, skærm dem i stykker.

Put æbler, løg,  peberfrugter og tomater igennem kødhakkeren. kog derefter pureen i ca. 30 min.
Kom pureen gennem et dørslag (gem der tynde der sies fra. det kan du bruge til tomatsuppe eller til at drikke som saft. Det kan også fryses og anvendes senere til suppe eller kødsovs)

Kog pureen op igen i ca. 15-20 min.
Kom herefter atamon i  og put ketchuppen på flasker eller glas.
Tip. vil du have den finere så kan du putte den en tur gennem blenderen.

Husk at rengør glas/flasker grundigt inden brug. Der kan sidde rester og bakterier således at ketchuppen mugner.

Rengøring af glas/flasker
Skold låg og glas og tør herefter kanten og låg med atamon.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere