I vores familie har vi en ugentlig grøddag på madplanen. Det er ikke altid det er med den bedste vilje min søn på 12 sætter sig til bords den dag, men i den henseende er hans mor beklædt med teflon, det glider kort sagt af på mig.
Grunden til at vi har en ugentlig grød dag er at vi ikke har godt af at spise alt det kød, vi skal også have lidt kornprodukter og det får vi igennem grøden.
Jeg er ikke den store sundhedsekspert, men jeg ved at undersøgelser viser at vi kan forebygge livsstilssygdomme, som tarmkræft, ved at indtage flere kornprodukter. Det er vigtigt at det er de hele korn vi spiser og ikke blot nøjes med noget at kornet. Nej det hele skal med også skaldele og kimen.
Du får endnu en fordel ved at spise grød, og det er at den mætter meget. Den næste gevinst er at det samtidig er det en billig spise.
Grød kan med fordel varieres med forskelligt frugt på eller i.
På vores sidste grød dag fik vi boghvede grød.
Jeg lavede den af :
16 dl. økologisk sødmælk (mælk fra lejre (kan købes i Føtex)).
200 gr. boghvedegryn
1 tsk. Læsø salt
Kog mælken op under omrøring. Tilsæt gryn og kog grøden ved svag varme og under omrøring af og til. i ca. ½ time.
Serverings tips:
Grøden kan serveres med sirup og smørklat.
Der kan også tilsættes æblestykker i grøden under kogningen. Det giver grøden den sødlige smag og derved kan sirup og andet sødemiddel undgås.
Ved den mængde har jeg også grød som kan varmes til morgenmad. Det giver en god start på dagen for maven og ligger en god mæthedsfornemmelse til langt op ad formiddagen.
Hvis det falder bedre ind i din familie kan man servere grød som forret. Det drøjer på kødindtaget og dermed på pengene.
0 kommentarer