Rødgrød

af feb 6, 2015Madopskrifter0 Kommentarer

I dag har jeg lagt lagkagesammen, bagt boller og franskbrød til den kommende fødselsdag, så der har været travlt i køkkenet.
I en af lagkagerne har jeg valgt at komme nogle blandet bær i. Det giver lagkagen en frisk smag og er ikke så tung og sød at spise.
Jeg var desværre kommet til at tage for mange bær op af fryseren, så jeg måtte bruge resten til rødgrød.
Jeg er sikker på at familien ikke har spor imod at få rødgrød til efterret i aften, og så endda rødgrød med fløde på. Det kommer til at smage af sommer og sol…mums jeg glæder mig.

Til min rødgrød bruger jeg en blanding af
250 gr. brombær
250 gr. jordbær
250 gr. solbær
Du kan også anvende ribs hvis du har.
Tilsæt så lidt vand at det kun er 1 cm. op ad siden på gryden.
Tilsæt sukker (smag til) og kog bærrene godt ud.
Si bærrene fra og giv saften endnu et opkog.
Tag saften af blusset/kogepladen.
Opløs ½- 1 kop kartoffelmel i vand til en jævning.
Tilsæt langsomt jævningen til saften og under omrøring. Hold inde når du syntes grøden har den rette konsistens (grøden bliver lidt stivere når den er afkølet.

Ved prøvesmagningen blev jeg enig med min mand om at den ikke er værd at servere for ungerne, så vi gemmer den og spiser den senere. Så bliver de heller ikke dårlige af det 😉
Serveres med økologisk sødmælk/ fløde.

Bærerne er af eget avl/selvpluk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere