I dag har jeg lagt lagkagesammen, bagt boller og franskbrød til den kommende fødselsdag, så der har været travlt i køkkenet.
I en af lagkagerne har jeg valgt at komme nogle blandet bær i. Det giver lagkagen en frisk smag og er ikke så tung og sød at spise.
Jeg var desværre kommet til at tage for mange bær op af fryseren, så jeg måtte bruge resten til rødgrød.
Jeg er sikker på at familien ikke har spor imod at få rødgrød til efterret i aften, og så endda rødgrød med fløde på. Det kommer til at smage af sommer og sol…mums jeg glæder mig.
Til min rødgrød bruger jeg en blanding af
250 gr. brombær
250 gr. jordbær
250 gr. solbær
Du kan også anvende ribs hvis du har.
Tilsæt så lidt vand at det kun er 1 cm. op ad siden på gryden.
Tilsæt sukker (smag til) og kog bærrene godt ud.
Si bærrene fra og giv saften endnu et opkog.
Tag saften af blusset/kogepladen.
Opløs ½- 1 kop kartoffelmel i vand til en jævning.
Tilsæt langsomt jævningen til saften og under omrøring. Hold inde når du syntes grøden har den rette konsistens (grøden bliver lidt stivere når den er afkølet.
Ved prøvesmagningen blev jeg enig med min mand om at den ikke er værd at servere for ungerne, så vi gemmer den og spiser den senere. Så bliver de heller ikke dårlige af det 😉
Serveres med økologisk sødmælk/ fløde.
Bærerne er af eget avl/selvpluk
0 kommentarer