I mine lagkager kommer jeg altid denne creme i.
Kagecreme, vanilie
2 æg
2 spsk. sukker
2 spsk. mel
1/4 l. fløde
½ stang vanilie, korn
Æg, sukker og mel piskes godt sammen. Fløden bringes i kog tilsat vaniliekorn, fløden piskes i æggemassen. Alt hældes tilbage i gryden og gives et opkog under piskning.
Afkøl cremen til den er lunken. Derefter kan den bruges til lagkage.
Hvis det ønskes kan du tilsætte 2 spsk. flødeskum i cremen, så bliver den luftig og yderst delikat. Dette bør først ske når cremen er helt afkølet.
I denne creme kan jeg godt finde på at komme bær i. Det gør lagkagen let og lækker.
kaffecreme
Hvis du ønsker en kaffecreme tilsættes 2 tsk. kaffepulver. Lad cremen trække lidt inden brug.
Opskriften er fra min mands arve-kogebog
Husk at alle råvarer jeg bruger er, så vidt muligt, dansk produceret og økologiske.
0 kommentarer